Meidentraining

Mijn wens is mijn grens, training voor meiden en jonge vrouwen

Wij horen en lezen veel over grensoverschrijdend gedrag: denk aan The Voice, politici, bekende musici, sporters en Me Too. Wij, Gea en Marieke, vinden het van groot belang dat meiden zich bewust worden van hun wensen en grenzen ten aanzien van relaties (liefde en seksualiteit) en omgang met elkaar. Het vergroten van de eigen weerbaarheid maakt dat meiden meer de regie over hun eigen leven nemen en andere keuzes kunnen en durven maken.

De training

De training Mijn wens is mijn grens is een fijne en veilige groep waar de meiden onderling met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen, het eigen bewustzijn kunnen versterken, oefenen en individuele keuzes kunnen maken om een veilige en gelijkwaardige relatie te krijgen.

Wij werken met diverse thema’ s zoals kennismaking met elkaar, zelfbeeld/identiteit, eigenwaarde, wensen en grenzen, gevoelens, veilige en gelijkwaardige relaties, grensoverschrijdend gedrag en hoe hier mee om te gaan. Als meiden hier behoefte aan hebben, kunnen we ingaan op intimiteit en seksualiteit, levensplanning en welke plek een partner/samenwonen/kinderen en loopbaan hierin krijgen.

 

De training is bedoeld voor meiden vanaf 15-16 jaar (VO/MBO/buurthuizen). We werken met een groepsgrootte van 10-12 meiden in 8-wekelijkse bijeenkomsten van 1,5-2 uur, op de eigen school of een eigen gekozen locatie.