Wandelcoaching

Wandelcoaching heeft vele voordelen. Een ervan is dat je niet alleen mentaal in beweging bent maar ook letterlijk (fysiek). Tijdens het bewegen komt het gelukshormoon endorfine vrij wat een positiever gevoel geeft. In de natuur zijn verlaagd ook ons stressniveau, de buitenlucht zorgt ervoor dat we minder cortisol aanmaken wat weer een gunstig effect heeft op onze concentratie en welbevinden.

Veel mensen met een coachvraag zitten vaak in hun hoofd. Ze piekeren veel. Door actief buiten te zijn ga je meer uit je hoofd, betrek je veel meer zintuigen en wordt het voor veel mensen makkelijker om ook echt (weer) te voelen.

Door even niet praten, om je heen te kijken, je gedachten de vrije loop te laten en een vraag of onderwerp rustig te laten bezinken kom je vaak beter tot de kern. Buiten zijn praat wat makkelijker omdat je elkaar niet de hele tijd hoeft aan te kijken, zoals vaak in een coachruimte wel het geval is. Doordat je elkaar niet steeds aan hoeft te kijken zijn mensen vaak opener, voelt het meer ongedwongen en is een stilte minder ongemakkelijk.

Samen (her)vinden we jouw kracht, zodat je vol vertrouwen en energie verder kunt in de richting die voor jou goed voelt.