Over Marieke

Ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out en overspannenheid

Het begon voor mij in 2002 tijdens mijn eerste jaar voor de klas. Steeds vaker had ik last van ‘zaterdagblues’: dan kwam ik die hele vrije dag maar niet op gang en had ik het gevoel alsof ik net een marathon had gelopen. Het lukte me ook steeds minder goed om uit deze zaterdagblues te komen. Ik wist ook gewoon niet hoe. Het leek ook wel of dit gevoel steeds langer bleef aanhouden. Intussen bleef ik maar doorgaan en dacht: ‘Het gaat wel over’.

Van kwaad tot erger

Alleen… het ging niet over, het werd eigenlijk alleen maar erger. Via mijn werk heb ik een aantal coach gesprekken gehad en dat hielp… voor even. Ik verzandde al snel weer in mijn oude gedrag. Uiteindelijk belandde ik in 2006 thuis met een flinke burn-out. Deze periode was heftig maar heeft me ook veel opgeleverd. Met goede begeleiding voelde ik me na 8 maanden weer goed en kon ik rustig weer aan de slag.

De valkuil van oude patronen

De eerste tijd ging het goed. Ik zat weer vol energie en had er weer zin in. Maar na een aantal jaren begon het weer te knagen en voelde ik me steeds minder happy. Ik wilde iets anders, maar wist niet wat en ik wist niet hoe. Ik werkte intussen ook een dag in de week als weerbaarheidtrainer, daar kreeg ik enorm veel energie van. Dat compenseerde de andere dagen een beetje.

Ik durfde niet goed de stap te nemen om echt voor mezelf te kiezen en te ontdekken wat ik nu eigenlijk echt wilde. Dus deed ik niets. Het knagende gevoel werd langzaam groter en groter en steeds meer aanwezig in mijn dagelijkse leven. Ik werd weer steeds vermoeider, futlozer en uiteindelijk besefte ik dat ik weer richting uitval ging. Maar dat was niet wat ik wilde!

Het roer om

Dit was dé wake up call om het nu écht anders te gaan doen! Na een intensief coach traject kwam ik erachter dat het onderwijs niet meer bij me paste. Het trainen en coachen wel! Ik heb de stap gezet om het onderwijs te verlaten en een holistische leefstijlcoachopleiding gevolgd. Nu, een paar jaar later, werk ik met veel energie en plezier als trainer en coach en doe ik wat ik écht leuk vind. Niks geen zaterdagblues meer maar energie op mijn vrije dagen en na een werkdag heb ik ‘s avonds nog energie om te sporten of om af te spreken met vriendinnen.

Leefstijlcoaching

Hoe je je voelt, hoe je ontspant, of en hoe je stress ervaart, wat je eet en of je beweegt is van grote invloed op je dagelijks functioneren. Met kleine aanpassingen in je voeding, beweging en ontspanning kun je vaak al een hoop bereiken. Resultaten die je met gesprekken niet bereikt.

Toen ik zelf gecoacht werd, miste ik die aspecten. Er werd niet verder gekeken dan mijn gedrag, gedachten en werk. Voor mij was het fijn geweest als we ook hadden gekeken naar mijn ontspanning, voeding, beweging en omgang met stress.

En dat is wat ik je in mijn coachtrajecten wil bieden: het totaalplaatje. Omdat jij een compleet persoon bent, met lichaam en mind die invloed hebben op elkaar. En omdat je makkelijker en duurzamer een nieuwe balans bereikt als we op alle aspecten werken.

Wat je over mij moet weten

Ik ben praktisch en doelgericht en werk graag op een intuïtieve en oplossingsgerichte manier. Een tikkeltje speelsheid en humor horen erbij. Ik werk met lichaamsbewustzijn en ga uit van het totaalplaatje. Ik ga voor het creëren van inzichten en blijvende resultaten waarmee je zelf verder kunt.

Dit werk biedt mij de mogelijkheid om mijn ervaring, talenten, interesses en kennis beschikbaar te stellen voor anderen, afwisselend in een-op-een coaching en het trainen in groepsverband.

Mijn ervaring is dat veel mensen bereid zijn om aan zichzelf te werken, alleen hebben ze soms even een zetje nodig om het proces op te starten. Het is een fantastisch gevoel om dat zetje te kunnen geven en dan te zien hoe iemand zelf de rest doet.

Typisch Marieke

Altijd met iets (nieuws) bezig

Graag alleen vs. in gezelschap

Gevoelig

Guilty pleasure: chocolade. De aller-allerlekkerste is de melkchocolade van de Côte d’Or

Intens genieten van de zon

Dol op verkleed- en themafeestjes, met als favoriet de felgekleurde beenwarmers in combinatie met een gekke panty

Een doel nodig om te sporten 😉

Gek op uitdagingen

Behoefte aan afwisseling

‘De openheid en nuchterheid van Marieke gaven mij de mogelijkheid me open te stellen voor een coachtraject’

‘Marieke wisselt gesprekken af met oefeningen in de ruimte. Hierdoor werd de situatie voor mij een stuk helderder en kon ik het beter plaatsen’

Wil je meer van me weten of onderzoeken of ik jouw coach ben?

Vul hier het contactformulier in voor meer informatie of een vrijblijvende gratis sessie.