Geboorte in kaart
Is je kind snel bang, huilt het veel of slaapt het slecht? Denk dan eens terug aan de zwangerschap of de geboorte. Soms kunnen de ogenschijnlijk kleinste dingen van toen al invloed hebben gehad op het gedrag wat je kind nu laat zien.
Het kan heel waardevol zijn om terug te kijken naar het begin van jouw kind, vooral wanneer je kind steeds tegen dezelfde problemen aanloopt of als je niet begrijpt waar bepaalde emoties, angsten of gedrag van jouw kind vandaan komen.
De eerste periode van het leven van je kind, zelfs vanaf de conceptie en de periode in jouw buik, is namelijk van grote invloed op hoe je kind later in het leven staat. In die vroege fase kunnen al overlevingspatronen ontstaan, bijvoorbeeld door stress of ziekte van jou als moeder. Of bij een heftige bevalling of als je kindje na de geboorte een tijd in de couveuse heeft doorgebracht. Alles wat toen is gebeurd heeft invloed op het gedrag, hoe je kind zich nu voelt en hoe hij reageert op spannende of moeilijke situaties.
Gedrag is altijd logisch.
Het laat een behoefte zien en is het gevolg van iets en niet de oorzaak. Door het geboorteverhaal in kaart te brengen, zie je waar bepaalde emoties, angsten en gedragspatronen vandaan komen en kun je hiermee aan de slag. Alle pre- en perinatale ervaringen liggen opgeslagen in het lichaamsgeheugen en reptielenbrein en vormen een imprint; een blauwdruk die (mede) ten grondslag ligt aan hoe jouw kind vandaag de dag reageert.
Geboorte in kaart is voor iedereen! En elk geboorteverhaal is uniek.
Met behulp van een uitgebreide vragenlijst en kaarten met geboortepatronen nemen we in een sessie van ongeveer 2 uur de tijd om het geboorteverhaal van jouw kind in kaart te brengen. We kijken naar onder andere de prenatale periode, de geboorte en de postnatale periode. Hiermee krijg je inzicht in waar bepaalde emoties en gedrag van jouw kind vandaan komen.
Ook brengen we de onderliggende behoeftes van jouw kind in kaart door inzichtelijk te maken wat jouw kindje toen als baby gemist heeft en wat hij nu onbewust nog steeds probeert in te halen. Je krijgt concrete tips om hiermee aan de slag te gaan om die behoeftes (alsnog) te vervullen.