Training

Weerbaarheidtraining

Vind je het lastig om nee te zeggen tegen je partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s of werkgever? Of om iemand aan te spreken op zijn/haar gedrag?

Vind je het moeilijk om kritiek of complimenten te geven/ontvangen? Weet je soms niet wat je voelt?  Wil je je bewuster zijn van wat lichaamstaal en non verbale communicatie kan doen? Wil je steviger in je schoenen staan en je krachtig voelen? Meer zelfvertrouwen ervaren?

Dit zijn vragen die je zomaar in je leven eens tegen zou kunnen komen.

Bij een weerbaarheid training leer je om stevig te staan, beter gebruik te maken van jouw stem, je houding en lichaamstaal. Je krijgt meer inzicht in weten wat je voelt. Je ontdekt en respecteert je eigen grenzen en die van een ander. Hiermee kun je bewustere keuzes maken en op een passende manier je grenzen aangeven. Je kunt beter omgaan met druk van anderen (groepsdruk) en je krijgt nieuwe inzichten in je eigen gedrag en dat van de ander. Je zelfvertrouwen groeit en je voelt je letterlijk sterker en krachtiger.

In de training werken we met een deel coaching, een deel oefeningen en eventueel fysieke technieken.

Individueel:
Dit wordt vaak gecombineerd met coaching sessies, zie hiervoor het kopje coaching.

Groepen:
Op aanvraag, neem voor meer informatie contact op.

Binnen het onderwijs geef ik diverse (sociale) weerbaarheidtrainingen, in zowel het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs als op het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs. Voor meer info zie www.kovj.nl

 “Toen ik mijn grenzen leerde kennen, heb ik ze meteen een stukje verlegd’